Lørdag den 1. oktober 2016 kl. 9 fra parkeringspladsen ved Løgumkloster kirke
Vi mødes ved Løgumkloster kirke og laver en rundvandring på godt 10 km.
Alle er velkomne - mød bare op, men hav gerne fodtøj og tøj, der passer til vejret og lidt at drikke og spise med.

25. maj kl. 5 ved Vongshøj.
Vi vandrer efter at have set solen stå op til Nr. Løgum kirke, hvor vi får en andagt. Derefter vandrer vi til Løgumkloster kirke, hvor der er morgenkaffe 8,45 og gudstjeneste kl. 9 ved pilgrimsfontænen. Se nærmere i kirkebladet.

6. april kl. 10,30 fra Højst til Hostrup kirke.
Der er mulighed for at komme på pilgrimsvandring 2. påskedag den 6. april 2015. Vi begynder i Abild kirke med gudstjeneste kl. 9. Derefter samles vi udenfor kirken og kører til Højst kirke, hvor vi vandrer sammen med mennesker fra Hostrup/Højst. Alle er velkomne. Man er også velkommen til at starte i Højst kl. 10,30. Vi vandrer ca. 10 km. til Hostrup kirke. Kristuskransen er tema for denne pilgrimsvandring. Hvis man har en kristuskrans, er man velkommen til at medbringe den - ellers har vi kranse til udlevering ved start. Se nærmere i kirkebladet til marts.

25. maj 2014 ved solopgang
Pilgrimsvandring den 25. maj - 2. pinsedag fra Vognshøj via Nr. Løgum kirke til Løgumkloster. Vi starter ved solopgang og slutter med en gudstjeneste ved pilgrimsbrønden i Løgumkloster. På den første strækning vil vi gerne have en naturvejleder med. Se nærmere i kirkebladet til marts.

Senere er jeg med til at lave en pilgrimsvandring på Klosterruten ved Brøns, hvor temaet er musik. Herom senere, når datoen er fastlagt.

 

 

Pilgrimsvandring 2. pinsedag fra Vognshøj via Nr. Løgum kirke til Løgumkloster 2014. Vi starter ved solopgang. Se kirkebladet.

Pilgrimsvandring søndag den 13. oktober 2013 med start ved Tinggårdsvej 1, Draved, Løgumkloster kl. ca. 12.
Opsamling fra Abild kirke kl. 11,45 og Løgumkloster kirke 11,55.
Vi vandrede gennem Draved skov og endte i Løgumkloster kirke og vejret var med os.

I kan læse programmet: Program 13.10.2013

VANDRINGEN DEN 29.9.12 BLEV BEKLAGELIGVIS IKKE GENNEMFØRT, men vi vandrede efter gudstjenesten dagen efter - den ældste var 90 år.Vi begyndte og sluttede ved Ballum kirke
Her ses et par billeder fra vandringen

Se program for pilgrimsvandringen 29.9.2012 her.

Vi havde en dejlig pilgrimsvandring Lørdag den 16. juni., hvór vi gik fra Nr. Løgum kirke til Brede kirke.
Se program her

Til pilgrimsvandringen den 3.09.11 samledes vi ved Abild kirke og gik via Emmerske kirke til Hostrup kirke. Det var en strækning på ca. 11. km. Se program

Pilgrimsvandring St. bededag fredag den 20.05.11, hvor vandringen begyndte i Hjerpsted kirke og endte ved Højer kirke Se programark med vandringen her

Pilgrimsvandring den 2.10.10 med start i Kollund. Se program

Se billederne fra pilgrimsvandring den 19/6. Vi begyndte kl. 10 i Øster Højst kirke, og vandrede gennem Draved skov til Abild.
Se billederne fra vandringen på følgende link - Tryk her

Løgumkloster Refugium arrangerer også forskellige pilgrimsvandringer i nærområdet. Se nærmere på www.Loegumkloster-refugium.dk 

Pilgrimsvandring 3. oktober  2009

Lørdag den 3. oktober mødtes vi på kirkepladsen foran Abild kirke kl. 9. Det stod ned i stænger og derfor tog nogle hjem igen. Vi kørte til Rinkenæs kirke.

Vi gik en strækning på 11 – 12 km på Den Danske Klosterrute/gendarmstien langs med Flensborg fjord. Turen arrangeredes af Den Danske Klosterrutes støtteforening og Abild kirke.

Vi begyndte i Rinkenæs kirke med en kort andagt., og begyndte dagens vandring

IMG_4795.JPGVi holdt pauser undervejs og turen sluttede i Kollund ved Mariadøtrene, hvor vi deltog i deres Vesper.

Pilgrimsvandring 2008

Vi var 13 friske vandrere, som vandrede den 13. juli fra Bredebro til Løgumkloster langs Brede å. Vi sluttede ved pilgrimsfontænen på Løgumkloster kirkegård med en beretning om fontænen, en afslutning og en kop kaffe.

Vi begyndte vores vandring ved Brede å i Bredebro, hvor vi så nøje på Peter Brandes fod i rundkørslen, køerne fulgte os nøje langs åen og et middagshvil ved Brede å. Og så er vandringen endt. Vi er nået til Løgumkloster kirke og sluttede ved pilgrimsfontænen. Billederne er taget af Else Dupont. Se yderligere billeder fra vandringen  Pilgrimsvandring Brede til Løgumkloster.

Pilgrimsvandring 2007

Lørdag den 30.6.07  samledes 23 modige mennesker til  pilgrimsvandring fra Aventoft i Tyskland via Tønder Kristkirke til Abild. De var modige fordi vejrudsigten ikke lovede meget andet end blæsevejr og regnvejr, men vi nøjedes med blæsten og en gåtur på ca. 16. km.

Vi begyndte i Abild kl. 9, hvor der gik bus til Aventoft. I Aventoft samledes vi i kirken kl. 9,30, og den danske præst Lone Nyeng holdt en andagt og en kort orientering om kirken inden starten på dagens første etape kl. 10.

Vi gik først på diget til grænseovergangen og derefter langs den Dansk-tyske grænse ved Sønderå, hvor der er et rigt fugleliv og udsigt over Hasberger sø.

Derefter ad papegøjestien og Vidåens dige til Tønder. Efter en kort andagt og en kort orientering om kirken af Kaj Elkjær Larsen, spiste vi vores hårdt tiltrængte mad på bænkene udenfor Kristkirken i Tønder.

Vi gik derefter gennem soldaterskoven, hvor vi så fundamenterne af de gamle zeppelinerhaller og havde snart Abild skole og kirke for øje, hvor vi sluttede godt trætte og mætte af indtryk.

Der vil senere blive arrangeret en ny vandring. Orientering om nye vandringer vil stå på denne hjemmeside.

Der har før været arrangeret pilgrimsvandring fra Abild kirke.

I år 2005 gik vi 2. pinsedag fra Abild via Emmerske bedehus til Hostrup kirke.

I år 2006 gik vi i marsken ved Ballum. Efter en kort gudstjeneste kørte vi til forballum, besøgte Mjolden kirke og gik gennem engene til Ballum sluse, og endte, efter at have gået de sidste kilometer på Ballum dige, i Ballum kirke. En spændende tur på ca. 14 km.

 

Nedenunder ses glimt fra vandringen i Ballum enge, hvor vi ankommer til det lille museum

 

Fra vandringen til Hostrup ved Hvirlåen og foran Abild kirke i 2005

 

og fra en vandring med konfirmanderne i Bredeådalen, hvor de alle har medbragt en stav til vandringen, og stavene bliver skåret til. Se flere billeder fra vandringen under konfirmander

   

 

Der findes mange gode strækninger i det Sønderjyske landskab, som egner sig til at gå pilgrimsvandring.

Jens Kristian Krarup, Løgumkloster udgav i 2007 (2. udg.) en orientering om en vandrerute fra Als til Ribe: "Den Danske Klosterrute Gennem Sønderjylland til Ribe". Det er meningen at der skal udgives bøger om strækningen fra Helsingør til Frederikshavn - en strækning på ca. 2000 km. Læs mere om dette projekt på www.klosterruten.dk