Uddrag af takster for Abild kirkegård.
Se kirkebladet for Januar.
Fra fødsel til begravelse – Hvad gør man?
Når et barn er født ?
I Sønderjylland, som Abild ligger i, skal papirerne med barnets navn normalt ordnes af Tønder kommune (det foregår nu elektronisk ved at man indtaster de relevante oplysninger på www.borger.dk). Kommunen udsteder fødsels- og navneattest. (Barnet skal have et navn inden det er et halvt år) Hvis man har haft bopæl udenfor Sønderjylland ved fødslen og ønsker dåb eller skal have ny fødsels og dåbsattest, skal man henvende sig til den lokale sognepræst/kirkekontor eller sognepræsten, hvor dåben skal foregå.
Når et barn skal døbes ?
1. Forældrene henvender sig til præsten i det sogn, hvor barnet skal døbes og aftaler, hvilken søndag barnet skal døbes. Ved tilmelding oplyses CPR-nr.
En uge eller 14 dage før dåben aftales tidspunkt for samtale, hvor dåbshandlingen gennemgås og ligeledes taler vi om hvad dåben betyder.
Ved dåbssamtalen oplyses navn og adresse på normalt mellem 3 og 5 faddere.
2. Hvis forældrene ikke ønsker, at barnet skal døbes, skal de i Sønderjylland ikke foretage sig noget i forhold til præsten, men kan når som helst henvende sig til en præst og få deres barn døbt/selv blive døbt ved en senere lejlighed.
Konfirmation –
Når man ønskes konfirmeret melder man sig til konfirmationsundervisning hos præsten. Der begynder normalt et nyt hold kort efter skolestart i august. Konfirmationen foregår 2. søndag i maj det følgende år. Se nærmere under konfirmation.
Når to skal giftes ?
1. Parret henvender sig til præsten og aftaler tidspunkt for vielsen.
Derefter udfyldes en attest via borger.dk og digital signatur, som sendes via nettet til kommunen. De giver herefter præsten tilladelse til vie jer. Den er kun gyldig i fire måneder, så I skal ikke søge for tidligt.
Hvis man vil have ændret efternavn i forbindelse med vielsen skal der søges særskilt om det. Se nærmere under http://personregistrering.dk under navne. Det foregår også elektronisk.
2. I rimelig tid før vielsen (ca. 1 måned) aftales en samtale med præsten, som forberedelse til vielsen.
Mange salmer i salmebogen kan bruges ved vielsen. Salmevalget nedenfor, som stammer fra præsten ved Galten kirke giver dig en mulighed for at se en salme og høre melodien fra et udpluk fra salmebogen:
Mange andre salmer fra salmebogen kan også bruges.
Når et menneske dør ?
1. Dødsfald anmeldes så hurtigt som muligt af nærmeste pårørende til præsten i bopælssognet. Hvis begravelsen skal foregå i et andet sogn end bopælssognet kontaktes kontaktes præsten i dette sogn.
2. Et bedemandsfirma kan kontaktes for hjælp med de praktiske ting.
3. Der aftales tidspunkt for begravelse/bisættelse med præsten og de pårørende og præsten mødes for at tale om dødsfaldet og begravelseshandlingen.
4. Graveren kontaktes vedrørende valg af gravsted.
Det økonomiske vedrørende oprettelse gravsted m.m. ordnes efter begravelsen
Efter begravelsen er man velkommen til at kontakte præsten.
Alle Helgens søndag (1. søndag i november) nævnes alle de døde inden for det sidste år, som på een eller anden måde havde en tilknytning til Abild sogn.
Rigtig mange salmer kan bruges fra salmebogen til begravelse og salmevalget fra præsten ved Galten kirke nedenfor giver dig god mulighed for at vælge en salme og ved at trykke på den understregede tekst kan du se salmen og høre melodien.
Mange andre salmer fra salmebogen kan også benyttes ved begravelsen/bisættelsen.
|
Se endvidere
http://www.folkekirken.dk/hvad-goer-jeg-ved/hvad-goer-jeg-ved.html
Blanketter og yderligere vejledning findes på http://personregistrering.dk
Hjemmebesøg:
Enhver er velkommen til at sende bud efter præsten for en samtale i hjemmet eller en andagt i hjemmet, evt. med nadver.