Vestslesvigs kirkehøjskole

Program for vintersemesteret 2018. Det kan downloades her.

Tirsdage kl. 9.30 – 11.30

Tirsdag den 16. januar Tidligere leder af Museum Sønderjylland Kulturhistorie Tønder INGER LAURIDSEN:
”Bag tremmer. Indsatte i Tønder arrest 1812-42” “Foredraget vil fortælle om nogle af de mennesker, der ulykkeligvis havnede i få dage eller i længere tid i fængselscellerne i den gamle arrest, der i dag er en del af museet i Tønder.

Tirsdag den 23. januar Sogne- og fængselspræst  GERTRUD YDE IVERSEN, Rømø/Reenbæk. ”Livet i dag bag tremmerne”
Hvad laver en præst i et fængsel i dag og på hvilken måde kan en præst være med til at forberede de indsatte på en tilværelse udenfor fængselsmuren.

Tirsdag den 30. januar Sognepræst ved Marmorkirken i København, MIKKEL WOLD ”Sjælesorg – teologi eller psykologi”
Om en kirkelig disciplin og dens møde med psykologien – og om kunsten ikke at skulle gå ind i sig selv for at finde sig selv

Tirsdag den 6. februar Højskolelærer og foredragsholder,: LARS THORKILD BJØRN: ”Asta Grundtvig – en ”ukendt”, men stærk kvinde med stor indflydelse” (se mere i selve programmet) I samarbejde med Folkeuniversitetet.

Tirsdag den 13. februar vinterferie.

Tirsdag den 20. februar Musikhistoriker og formidlingsleder KARSTEN ESKILDSEN: Rued Langgaard—lyden af tro og håb.
kl. 11,30 – ca.12 Årsmøde

Tirsdag den 27. februar Sognepræst og forfatter SØREN MATTHIESEN: ”Ud over al forstand. Tilværelse og tro i Dostojevskijs forfatterskab”
Foredraget forudsætter ikke noget forhåndskendskab til Dostojevskij, men man kan læne sig tilbage og lytte til de dramatiske fortællinger.

Tirsdag den 6. marts Udflugt (program følger)